Sisältöjulkaisija

Kesä tuo muutoksia asiakaspalveluun.

 

Torstaina 20.6.2024 asiakaspalvelu sulkeutuu klo 12.00. Hyvää Juhannusaikaa!

 

Viikolla 26 (24. - 28.6.2024) puhelinpalvelu p. 040 3084980.
Vika- ja huoltoilmoitukset samoin kuin asuntohakemukset voi tehdä myös sähköisesti osoitteessa www.lieksankiinteistot.fi

    

Harjoittelupaikka tai opinnäytetyö Lieksassa tarjolla, mutta matka on pitkä ja majoitus puuttuu?

 

Lieksan Kiinteistöt Oy tarjoaa edullisen majoitusvaihtoehdon Lieksassa suoritettavien opintojen osien ajaksi päätoimisesti ammatillisessa koulutuksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskeleville.

 

Asunnot ovat valmiiksi kalustettuja kerrostaloasuntoja. Vuokra on 100€/kk ja se sisältää vesimaksun ja sähkön.

Asunnoissa on jääkaappipakastin, sähköliesi, kahvin- ja vedenkeitin, mikroaaltouuni sekä perusvälineet ruuanlaittoon.

 

Asunnot vuokrataan enintään 2 kuukauden määräajaksi, lieksalaisen työnantajan palveluksessa tehtävää harjoittelujaksoa tai opinnäyteprojektia varten.

 

 

Lisätietoja:

Anneli Gröhn, isännöitsijä

anneli.grohn@lieksankiinteistot.fi

p. 040 565 5129

Vuokra-asuntotilanteeseen helpotusta Kolilla

 

Lieksan Kiinteistöt Oy on ostanut kuusi rivitaloasuntoa Area-koti Oy:n rakentamasta Kolin Kimallus -asunto-osakeyhtiöstä. Rivitalot sijaitsevat Kolin kylällä, osoitteessa Myllykorventie 4.

 

- Lieksan Kiinteistöjen ostamat asunnot parantavat osaltaan Kolin asuntomarkkinatilannetta, sillä alueella on ollut pulaa vakituiseen asumiseen tarkoitetuista vuokra-asunnoista, taustoittaa asiaa Lieksan vt. kaupunginjohtaja Arto Sihvonen. - Vuokra-asuntojen puute on vaikuttanut alueella työvoiman saatavuuteen, ja osin työntekijät käyvätkin Kolilla töissä pitkienkin työmatkojen päästä, Sihvonen jatkaa.

 

Kolin Kimallus valmistuu helmikuun 2024 aikana ja asumaan on mahdollista päästä jo maaliskuussa. Vuokrattavat asunnot ovat saunallisia kaksioita ja niitä haetaan Lieksan Kiinteistöt Oy:ltä.

 

 

Lisätietoja medialle:

Arto Sihvonen, vt. kaupunginjohtaja

p. 040 1044 101

arto.sihvonen@lieksa.fi

Lisätiedot asuntojen vuokraamisesta:

Anneli Gröhn, isännöitsijä

p. 040 565 5129

anneli.grohn@lieksankiinteistot.fi

www.lieksankiinteistot.fi

 

 

Ovenavaus

Mikäli unohdat tai kadotat avaimen ota yhteys päivystävään huoltomieheen puh. 0400 224 707 tai arkipäivisin yhtiön toimistolle , puh. 040 308 4980.

  • Arkipäivänä  (ma-pe) klo 7.00 - 16.00 ovenavauksesta laskutamme 25€.
  • Muuna aikana ovenavausmaksu alk. 50€.
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Vuokrankorotukset 1.1.2024

 

Asukkaat saavat tai ovat saaneet postin kautta vuokrantarkistuskirjeet.  Lieksan Kiinteistöt Oy:n hallitus on vahvistanut vuodelta 2024 perittävät vuokrat ja käyttökorvaukset.

Vuokrien ja käyttökorvauksien korotukset perustuvat vuoden 2024 talousarvioon, joissa on huomioitu yleisen kustannustason nousu, johon eniten on vaikuttanut energian hintojen korotukset.

Lieksan Pielisen museon päärakennuksen remonttihanke toteutuu osin uudisrakentamisena, osin peruskorjauksena

 

Lieksan kaupunginhallitus päätti 21.2.2022, että Pielisen museon päärakennuksen vaatima remontti suoritetaan osin peruskorjauksena ja osin uudisrakentamisena. Museon esineistön säilytystilat peruskorjataan nykyisistä näyttelytiloista ja yleisöpalvelu-, näyttely- sekä henkilöstötilat sijoitetaan uudisrakennukseen. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,9 miljoonaa euroa.

Hankesuunnitelmaa laadittaessa on arvioitu nykyisen toiminnan ja tulevaisuuden tavoitteiden perusteella tarvittavien tilojen laajuutta ja toiminnallisuutta. Eri vaihtoehtoja kartoitettaessa on selvitetty myös museon sijaintivaihtoehtoja, mutta käytännössä ulkomuseo sitoo Pielisen museon sijainnin nykyiselle tontille, eikä toimintojen hajauttaminen toiminnallisesti tai taloudellisesti ole tarkoituksenmukaista.

Uudistaminen on mahdollista toteuttaa siten, että kesäkaudella ulkomuseo voi olla auki rakentamisen ajan. Lisäksi tavoitteena on, että myös museon päärakennuksen tilat pystyttäisin pitämään avoinna koko remontin ajan. Vanhan rakennuksen peruskorjaus ja purku alkavat, kun uudisrakennus on valmistunut.

Hankkeen muina toteuttamisratkaisuina olivat nykyisen rakennuksen peruskorjaaminen tai nykyisen rakennuksen purkaminen kokonaisuudessaan ja kokonaan uusien tilojen rakentaminen. Peruskorjauksen ja uudisrakentamisen yhdistäminen nähdään kokonaisuutena arvioiden parhaana ratkaisuna huomioon ottaen nykyaikaisen museotoiminnan kehittämiselle asetetut tavoitteet ja tilojen muunneltavuus. Uudisrakentamisella halutaan myös lisätä Pielisen museon vetovoimaisuutta. Peruskorjaamisen kustannusarvio on 1,7 miljoonaa euroa ja kokonaan uudisrakentamisena toteutetun vaihtoehdon 3 miljoonaa euroa.

Uudisrakennuksen tilasuunnitelmia on laadittu siten, että tilat ovat terveelliset, turvalliset ja esteettömiä sekä liikunta- että aistirajoitteisille. Uudistamisen myötä museon esineistön säilyttämisen olosuhteet paranevat, kun nykyisistä näyttelytiloista peruskorjataan esineistön säilytystilat ja turvataan näin museon arvokkaat kokoelmat, jotka käsittävät yli 100 000 esinettä ja yli 100 000 valokuvaa. Uudisrakennuksen rakennusmateriaalitavoitteeksi on asetettu puurakennus.

Kaupunginhallitus päätti, että hankkeen tarkennetut suunnitelmat tulee olla valmiit vuoden 2022 aikana. Hankkeen toteutusaikataulu on suunniteltu siten, että rakennustyöt alkavat toukokuussa 2023 uudisrakentamisella ja päättyvät vanhan rakennuksen purkamisella ja lopuilla kunnostustöillä kesä-elokuussa 2024.

Pielisen museon nykyisen päärakennuksen kunto tyydyttävä. Rakennuksessa on kosteusongelmia ja museon tiloja on jouduttu poistamaan käytöstä sisäilmahaittojen takia. Lisäksi museon säilytystilat ovat riittämättömät, kokoelman osia on jouduttu sijoittamaan muissa osoitteissa sijaitseviin varastotiloihin. Osaa esineistöstä säilytetään kylmillään olevissa ulkomuseon rakennuksissa.

 

Lisätietoja:

Mikko Kero, museonjohtaja, Pielisen museo, p. 040 1044 150 / mikko.kero@lieksa.fi

Jari Muikku, kiinteistöpäällikkö, Lieksan Kiinteistöt Oy, p. 040 1044 743 / jari.muikku@lieksankiinteistot.fi

Suoramaksu ja e-lasku mahdollisuus

Ota käyttöön kätevä e-lasku verkkopankissasi.  Jos käytössäsi ei ole verkkopankkia - voit tehdä  suoramaksusta sopimuksen omassa pankissasi.

Tupakointikielto

Lieksan Kiinteistöt Oy:n hallituksen päätöksen mukaan kaikkiin  1.1.2012 jälkeen voimaan tuleviin vuokrasopimuksiin tulee erillinen maininta "tupakointi huoneistossa on kielletty".  Vuokralainen on korvausvelvollinen tupakoinnista huoneistolle aiheutuneista vahingoista. Tupakointikieltoa huoneistoissa suositellaan noudatettavaksi kaikissa vuokrasuhteissa. Parveketupakointi on sallittu.

GRILLAUSOHJEET

Kerrostalo

Hiiligrilli             EI

Kaasugrilli         EI

Sähkögrilli         KYLLÄ

 

Rivitalo

Saa grillata kaikilla vaihtoehdoilla, kunhan ei aiheuta kohtuutonta savu- tai muuta haittaa naapureille!

Lieksan Kiinteistöt Oy on aloittanut toimintansa 1.1.2018

Lieksan Teollisuuskylä Oy on sulautunut Pieliskodit Oy:n kanssa 31.12.2017. Sulautumisen jälkeen yhtiön nimi on Lieksan Kiinteistöt Oy. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Jarmo Vacklin. p. 040 308 4988, jarmo.vacklin@lieksankiinteistot.fi

Teollisuuskiinteistöjen osalta yhteyshenkilönä toimii isännöitsijä Marja-Leena Raassina, p. 040 1044911, marja-leena.raassina@lieksankiinteistot.fi

Pelastussuunnitelmat

Pelastuslain (379/2011) mukaisiin kiinteistökohtaisiin pelastussuunnitelmiin voi tutustua toimistollamme. Asukkaan pyynnöstä toimitamme postin välityksellä pelastussuunnitelman luettavaksi.

Kulkuväylien esteettömyys

 

Palo- ja pelastusviranomaisten määräysten mukaan lastenvaunujen, -rattaiden, pulkkien, polkupyörien yms. tavaroiden säilytys rappukäytävässä ja muilla kulkureiteillä on ehdottomasti kielletty. Kiinteistön omistaja poistaa näistä tiloista kaikki edellä mainitut tavarat. Rollaattorien säilytys on sallittua.

 

Lintujen ym. pieneläinten ruokintakielto

Lieksan Kiinteistöt Oy hallituksen päätöksen mukaan lintujen ym. pieneläinten ruokinta on kielletty parvekkeilla ja piha-alueilla.